i lOve you.. muaahh !

Saturday, 30 June 2012

homesick :"(

assalamualaikum <3

aku sudeh sebulan jadi mahasisiwi kepada kolej unikop yang terletak di batu caves.. masa perjalanan yang memakan mase selama 4jam dari johor.. 15 minit dari rumah akak ku yang terletak di bukit antarabangsa.. ramai kawan aku cakap unikop ni name die sebeno-benonya ape..? heyy  ! name sebenarnyer unikop la.. name panjangnye pon unikop.. nak sgt tunggu k ? nanti aku reka2.. :)

sehari sebelum pergi perasaan aku sangat gelabah ok.. macam2 aku fikir.. nanti aku pergi sape nak jage mama ek ? boleh ke berjauhan dengan mama ? nanti mesti rindu gile babeng kat mama.. manakala untuk meninggal kan fahira yahya & nur farahin macam mane pulak ? boleh ke mereka2 ni hidup tanpa aku.? mesti mereka2 ni takde selera kan nak makan.. miss them pretty much.. :*

perasaan kacau bilau haru biru bile mikir nak sambung belajaar.. gembira sebab aku bakal memegang segulung diploma , sedih sebab aku nak meninggalkan orang yang tersayang , terharu sebab ramai yang menyokong aku , eh macam2 lah.. terasa bagai nak kawen pon ade untuk mengelak dari sambung belajar.. mama , adik dah ade calon.. hehe.. nanti adik bawa balik die tau..

aku kena hidup berdikari lepas ni.. yelah duduk rumah macam puteri. bile lapar mama yang masakkan.. masak yang sedap2 pulak tu.. saje je mama kan nak bagi adik rindu kat masakkn mama nanti.. pastu tidur secukup mase.. siap ade ++ lagi.. sampai nak tersembol bijik mate, pening2 lalat pon ade akibat terover tido.. duduk sini tak dengar dah bebelan mama , takde dah orang nak kejot aku bangun solat subuh.. takde dah orang yang nak tukarkan lampin aku sebelom tido.  semue aku yang kene control sendiri.. hmm tak best ok !!

ohh yes aku masih ingat yang aku menangis sambil pelok mama , cium2 mama.. hilang macho wa beb.. baru nak kontrol kehengseman aku.. sekali mama pon menangis sambil pesan kat aku 'adik , belajar pandai2 ye.. jangan nakal2 duduk sini.. solat jangan tinggal.. mama nak tengok anak2 mama berjaya..' waaa.. makin melimpah ruah air mate aku ni.. dalam hati sudah tertanam segunung impian aku akan membalas jase mama balik , tolong mama sebab mama tak pernah mengeluh jage adik aku , melahirkan aku , menyusukan aku , mendidik aku menjadi anak yang baik tapi tak menjadi2..

susah k aku nak menyesuaikan hidup di perantauan mengambil mase berminggu2 n until now masih ade lg perasaan anak manje sebab aku ni selaku anak bongsu faham2 je lah.. dalam hati ni menjerit nak balik......... nak balik...! perasaan tak sabar untuk menunggu masa berganti mase , hari berganti hari.. sampai hari2 nak tngok calendar je keje aku.. aku nak balik rumah !!!


ok babai ! i miss you mama , i love you pretty much !

No comments:

Post a Comment