i lOve you.. muaahh !

Thursday, 9 May 2013

Pahang ❤ again about us :)

Assalamualaikum...(pesanan dari aku ye..harap korang tak bosan bace entry yang panjang untuk kali ni sekian ... J)


Haiihh lame jugak kan tak update belog si-debab ni.. Almaklomlah makin debab dah malas nak taip entry baru yang tau mase cuti sem ni makan tido , makan tido.. ehh* haha.. Bosan lah 2bulan duduk rumah tak tau nak buat ape.. aku pon buat plan sendiri nak pergi Pahang.. kebetulan my geng semue free kan so masa tu lah kiteorang nak berkumpul balik kan kan kan..wat sore gedik plishhhh* kiteorang tidur hotel tau nama hotel tu hotel Wan Rai yang terletak di batu kapur.. sila cari kalau jumpa.. kalau tak jumpa sila terjun sungai yang berdekatan.. ihiks.. Aku duduk sane seminggu taukk.. bila ingat balik rase malu lahh duduk lame2 kat rumah orang.. tutup muka* semua Rai punya pasal bila cakap nak balik je mula lah dia buat hujan lebat (air mata membasahi bumi)  aku takut banjir je sungai Pahang tu.. hahaha ! maaf Rai.. ihiks..

Aku sampai2 sane je Rai amek tapi..tapi Rai amek aku lewat lah perot ni dah bunyi macam orang main gendang cina tau.. uhuk.. batuk* sampai kedai makan aku order nan cheese , ayam tandoori dan air limau suam. Nak minum ais tak kesampaian karang En.Hubby membebel macam mulut itik. Harap maklom. Hihi. Mase ni aku, Nabila, Rai je yang ade. Sulaiza masih kat rumah lagi sebab dia cakap kejap mak die bagi eh kejap mak dia xbagi eh. Haa banyak sangat eh kang aku tampor jugak muka kau karang :P hehe. Lepastuh kiteorang pergi pasar malam usya2 aku beli buah tangan untuk nenek rai. Perlu ke citer? Hehe. Peduli pulak kite en?

Hari kedua , bangun je dari tidur kiteorang pergi amek Sulaiza kat Temerloh Jaya sebab kiteorang nak pergi jenjalan. Woohooo.. And for the pes time aku bawak kereta woo.. kereta auto lah manual tak pandai lah awak itte nak drive. Hihi peace* aku bawak kete nak amek kanan ke kiri ke tak payah nak bukak signal ,terus amek kanan or kiri.. jalan bapak haku kan biasa lah.. hoho.. buat hedong besar* lepas amek Sulaiza kiteorang pergi tukar tayar kereta Nabila lah ni time ni lah nak tukar kan.. J  Lepastuh perut lapar kiteorang pergi makan kat Marry Brown nak merasa sebab dah lame kan tak pergi sane. Start aku duduk pahang takde nye wujud Marry Brown ni lagi hulu je Temerloh tu.. haha.. sorry oakme yek koy kutuk Temerlove oak ter (attention ! hanya orang temerloh je pahang ape koy kabo ni) .. pastu kan pastu kiteorang pergi singgah dekat Esplaned tengok sg.pahang dan bergambar2.. pheww~ nak tengok gambar baca dulu entry ni sampai muntah baru gambarnye muncul. Ihik~ lepastuh malam pergi Starmall nak pergi usya ticket Iron Man pergi2 je kat depan kaunter tu tertulis “ticket iron man untuk hari ini telah habis” kebabian apakah.? Hahaha ! nak pergi ronde kat mall pon kedai2 sane nak tutup dah. Adoiii awal betol tutup kan.xbest betul ! L kan dah kena balik awal. Haha.


Hari ketiga,bangun tidur je Nabila plan ajak mandi air terjun. Kiteorang pergi mandi air terjun kat Lentang. Jauh sangat kami merayap untuk kali ini. Sangat syiokkk woo. Sampai sane je kami cari air terjun yang paling atas sekali. Mandi kat bahagian atas best sikit kalau kite kencing pon orang bawah yg kena. Haha. Jahat amat aku ni kenn :D cari2 air tejunnye takde kiteorang pon mandi belah2 bawah je lah air nyo sangat sejuk segar je kalau time panas bahang duduk rumah best ni rendam dalam air sejuk kat lentang ni.. pakkal rumah i jauh je tau tau. Kalau x muka i lah yang menjadi tarikan pelancong. Krohhh kroohhhh ~ haha. Dah puas mandi kiteorang pun chaww pergi salin baju dalam kereta. Dalam kereta je tau kiteorang salin baju. Lawak kan ? gelabah je salin dalam kereta takut orang nampak.  Nasib kereta Nabila dah tinted so tak berapa nak nampak. Lepastuh kiteorang singgah di genting sempah makan mcd perut lapor woii swimming + tahan ketar sejuk nye air tu. Seronok sangat entah bila pulak nak macam ni lagi kan korang.? L Rai cakap next time plan nak pergi pulau pulak. insyaAllah. Harap2 jadi ok. Kumpul duit tau korang.?

Hari ke-empat, tu sulaiza nak balik sebab dia nak amek lesen kereta pulak. Kurang satu orang geng. Haihh ! lepastu aku dengan Nabila pergi lepak kedai sheikh sebab nak on9 punya pasai. Rai pulak busy jadi driver hantar/ambil adik2 dia dari sekolah so tak dapat lepak sama. Petang tu ingat lepas ambil mak Rai nak pergi lepak Esplaned sekali sampai je Temerluh kereta Nabila pulak wat hal. Dah tak jadi pergi sana. Malam tu just lepak rumah je takde pergi mane2. Aktiviti keluar malam tergendala sebab kereta masuk bengkel esok baru dapat ambil balik. Esok malamnye pulak mak Rai nak belanje kiteorang makan steamboat dekat rest house. Fuhhh, makan besa seyhhh kiteorang malam tuh. Thanks mumy ! balik tu kiteorang tidur dengan senang hati sebab dah bagi perut i ni makan sodap2 you. Hee~

Hari yang seterusnya kiteorang berjalan je lepak kat kedai makan and pergi lepak dekat esplaned , naik jambatan gantung. Seronok kau dok meloncat berlari kat tengah2 jambatan gantung macam monyet terlepas. Haha. Saje je nak bagi terputus tali jambatan tu baru lah aktiviti kita bertambah extreme kan kawan semua? Maybe masuk utusan Malaysia muka depan kot. Haha. Esoknya aku pun balik johor.  Sangat sedih ye nak2 Rai nangis berie. Haha. Btw thanks Rai tumpangkan tempat tidur kalau takde Rai mungkin kiteorang tidur rumah kosong je kot.. hehe. Aku dah mule rindu kat korang semua tau. InsyaAllah satu hari nanti kite berkumpul balik ye Rai , Nabila, Sulaiza. Rindu korang semua. Lebiuu sayangs ! lots of LOVE. Nah aku hidang kan korang gambar untuk santapan mate :P



Di Marry Brown
1. Suke wat muke ni, Rai pulak cover ayu
2. Nabila & me
3. Nabila & Sulaiza
4. Bukti aku drive kereta. nunjuk sangat :)


Temerloh, Esplaned
1. mintak ape tu beb? :P
2. Amboi Sulaiza nak jugok yak posing ?
3. Raifana & Nabila
4. mereka :)

Starmall ,Mentakab..
Rai belanja makan Secret woii , rugi lah susu kau balik.. haha
-> yang meja berserabut tu di KFC ye . sekian !


Tunggu pomen datang lame sangat aku dengan  Rai
bergambar sebentar  bersama KitKat :D



Thanks read my entry ! :*

No comments:

Post a Comment